Újabb hat gyanúsított a Vizoviczki-ügyben

Vágólapra másolva!
Újabb hat embert vettek őrizetbe a Vizoviczki-üggyel kapcsolatban, a gyanú szerint bűnszervezet tagjaként követtek el csalást.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség újabb hat embert hallgatott ki gyanúsítottként, majd vett őrizetbe Vizoviczki László vállalkozó büntetőügyével összefüggésben, amelyben több vezető beosztású rendőrtiszt is érintett - erősítette meg a főügyészség az M1 keddi híradójában elhangzott információkat szerdán.

A főügyészség közleményében azt írta, hogy a nyomozás adatai szerint a Vizoviczki László általa létrehozott és irányított bűnszervezet 2010-től az érdekeltségi körébe tartozó szórakozóhelyek bevételeinek eltitkolása céljából egy összehangoltan működő céghálózatot alakított ki.

A bűnszervezet irányítói a szórakozóhelyek vezetőit arra utasították, hogy bevételeik egy részét titkolják el. Előírták az is, hogy az üzletvezetők az így megmaradt pénzt milyen módon használják fel, illetve mennyit adjanak át belőle nekik. A megalapozott gyanú szerint a bűnszervezethez köthető 16 gazdasági társaság 825,5 milliós kárt okozott áfacsalással az államnak 2010-2012 között.

A főügyészség kedden négy - egyidejűleg több gazdasági társaságban is ügyvezetőként szereplő - embert, valamint a tényleges bevételek eltitkolásában aktívan közreműködő további két személyt hallgatott ki gyanúsítottként, többrendbeli folytatólagosan és üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Az ügyvezetők a cselekményt tettesként, a közreműködők bűnsegédként követték el.

A főügyészség közleménye szerint az előállított gyanúsítottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését, és panasszal éltek a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség emlékeztetett: a nyomozásban eddig 18 gyanúsítottat vont eljárás alá a főügyészség, közülük nyolcan előzetes letartóztatásban, hatan őrizetben vannak, míg további négy ember szabadlábon védekezik.