Beismerte a lopásokat a meghalt motoros társa

Vágólapra másolva!
Két lopást is beismert a múlt pénteken halálra gázolt motoros bűntársa. A férfit kedden fogták el, társa pénteken vesztette életét, miután egy lopás után halálra gázolta egy autós a II. kerületben.
Vágólapra másolva!

Két lopásról már beismerő vallomást tett a múlt pénteken egy lopás utáni közlekedési balesetben elhunyt motoros bűntársa - közölte a rendőrség szerdán. Múlt péntek délután Budapesten, a III. kerületi Kolosy téren egy személygépkocsi hátulról nekiment egy motorkerékpárnak, amely az ütközés következtében egy álló autó alá csúszott. A baleset következtében a motoros férfi a kórházba szállítást követően meghalt, egy ember pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A közlekedési balesettel kapcsolatban a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya indított eljárást. Mivel már a helyszínen felmerült annak gyanúja, hogy nem sokkal korábban az elhunyt motoros lopást követett el a II. kerületi Zsigmond téren, a kerületi rendőrkapitánysága lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A II. kerületi nyomozók kedden elfogtak és előállítottak egy 32 éves férfit, aki elismerte, hogy a balesetben elhunyt társával motorkerékpárral múlt pénteken és korábban több alkalommal is követtek el lopást gépjárművezetők sérelmére. A férfi két lopás ismert be. A II. kerületi rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják, hogy az elmúlt időszakban hasonló módszerrel elkövetett lopások köthetőek-e a gyanúsítotthoz - írta a rendőrség. A rendőrség a férfit lopás elkövetése miatt őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására - tették hozzá.