Vágólapra másolva!
Meghosszabbították P. Tamás előzetes letartóztatását, P. a rendőrség gyanúja szerint felbujtóként vett részt a Seres-, a Prisztás- és a Boros-gyilkosságban is. P. korábban az olajügyekben elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt.
Vágólapra másolva!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította P. Tamás előzetes letartóztatását, erről a férfi ügyvédje tájékoztatta csütörtökön az MTI-t. Bánáti Kristóf közölte, hogy hivatalos értesítést még nem kapott a szerdán hozott döntésről, így további részleteket nem tud közölni a meghosszabbításról. A PKKB először július 15-én rendelte el P. Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség indítványára, amely a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) előterjesztése alapján született.

Az NNI akkor azt közölte, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) összesen öt embert fogott el több budapesti és vidéki helyszínen, összehangolt akció keretében. Közlésük szerint P. Tamás mellett F. Ferenc, K. Tibor, H. István és L. János előzetes letartóztatását is elrendelték akkor.

Bánáti Kristóf ez után a Hír TV-nek azt nyilatkozta, hogy két gyanúsítást közöltek védencével. Egyrészt az Aranykéz utcában megölt - Boros Tamás néven ismert - Boros József Károly meggyilkolásával kapcsolatban felbujtóként gyanúsították meg, és szintén felbujtóként gyanúsították meg Prisztás József meggyilkolásával kapcsolatban is. P. Tamást augusztusban Seres Tamás meggyilkolásával kapcsolatban is felbujtással gyanúsították meg. P. Tamás egy időben a körözött magyarok listáján a legkeresettebbnek számított. Ő volt az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója.