Harminc rendőrre tett vallomást a korrupciós ügy egyik szereplője

Vágólapra másolva!
Több olyan rendőrt is kihallgat az ügyészség, akiknek a nevét Kalmár Tamás összefüggésbe hozta rendőri korrupciós botránnyal. Kalmár harminc olyan rendőri vezetőt sorolt fel, akinek befolyása volt arra, hogyan ellenőrizzenek szórakozóhelyeket.
Vágólapra másolva!

A rendőri korrupciós botrány egyik gyanúsítottja listába szedte azon rendőrkollégái nevét, akik döntöttek a szórakozóhelyek ellenőrzéséről - írja a pénteki Blikk. Kalmár Tamás vallomásában arról beszélt, hogy mely rendőrségi felsőbb vezetőknek volt arra befolyása, hogy a szórakozóhelyek ellenőrzése mikor és milyen módon történjen.

Kalmár ügyvédje szerint ügyfele harminc vezető beosztású rendőrt sorolt fel, Kalmárék kérték több vezető kihallgatását is az ügyben.
A Blikk szerint közben újabb rendőri vezető került gyanúba a V. László nevével fémjelzett ügyben. Az egyik kihallgatott gyanúsított vallomásában azt állította, hogy a BRFK közrendvédelmi főosztályvezetőjének, azaz Kalmár Tamásnak helyettese is ellátott korábban biztonsági főnöki munkakört fővárosi szórakozóhelyen. Így például annál is, ahol Simon Tibort, az FTC labdarúgóját agyonverték. V. Lászlót pénteken bűnszervezet vezetésével is meggyanúsították.

V. Lászlót, a Hajógyári-szigeten működő szórakozóhelyek tulajdonosát és társát, V. Istvánt négy rendőri vezetővel együtt június elején vették őrizetbe. V. László bizalmi embere, V. István a gyanú szerint havi rendszerességgel többszázezres, illetve milliós nagyságrendű "fizetést" adott a rendőröknek, hogy V. László szórakozóhelyei zavartalanul, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurensnek számító szórakozóhelyeken razziákat tartsanak, emellett V. László információkat is kapott a rendőröktől az ellene irányuló eljárásokról. A gyanú szerint a pénzt V. István adta a rendőröknek, de neki V. László biztosította az összegeket, aki tudott arról, hogy mire megy a pénz.