Megmutatta a kulcsi gyilkosságok gyanúsítottját a TEK

Vágólapra másolva!
Másfél órával az elfogása után a kulcsi sportpályán ültette át egyik autóból a másikba a négy ember megölésével gyanúsított férfit a Terrorelhárítási Központ. Az eljárás nem szokványos, mondták, de szerették volna megmutatni a gyanúsítottat az újságíróknak, annak ellenére, hogy komoly sérüléseket szerzett és kórházi ellátásra szorult a TEK vezetője szerint is.
Vágólapra másolva!

Pénteken délben kapták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei Kulcson azt a férfit, aki a gyanú szerint pénteken délelőtt lemészárolta családját. A rendőrséget öt perccel kilenc óra előtt értesítette az egyik sérült, akire a családi ház előtt támadt rá a 24 éves gyanúsított. A férfi éppen menekült a házból, ahol a rendőrség szerint megölte az apját, a bátyját és a nagyszüleit, az anyját és a nővérét pedig megsebesítette.

Fotó: Mudra László [origo]

A férfit nagy erőkkel kezdte keresni a rendőrség, az akcióban több mint háromszáz ember vett részt. Két kutyával indultak el a háztól, az egyik kutya húsz perc múlva nyomot fogott, és elvezette a rendőröket a gyanúsítotthoz, aki egy bozót alatt feküdt. Hajdu János, a TEK vezetője azt mondta, nem tanúsított ellenállást és nem mondott semmit az elfogásakor. A férfi a karján megsérült, őt is kórházba kell szállítani - mondta a TEK vezetője.

A férfi még másfél órával az elfogása után is a TEK egyik autójában ült Kulcson - ez akkor derült ki, amikor Hajdu János TEK-vezér sajtótájékoztatója után az újságírók előtt ületették át egyik kisbuszból a másikba. A férfi fején csuklya volt, fekete farmert viselt. Tudósítónk szerint átlagos magasságú, átlagos testalkatú.

Fotó: Mudra László [origo]

Az [origo] a sajtótájékoztatón megkérdezte Hajdu Jánostól, hogy szokványos eljárás-e, hogy egy gyilkosság gyanúsítottját az elfogás után leviszik egy olyan gyűjtőhelyre, ahol sok ember van, és aztán ott átültetik egyik autóból a másikba. Hajdu erre azt válaszolta, hogy nem szokványos eljárás, "elnézést kérek, hogy szerettük volna önöknek megmutatni".

Szikinger István ügyvéd az [origo] érdeklődésére azt mondta: a TEK valószínűleg nem sértett jogszabályt azzal, hogy megmutatta a gyanúsítottat, hiszen a rendőrségnek a törvény szerint joga és kötelezettsége is a nyilvánosság tájákoztatása, illetve maga is készíthet felvételeket az intézkedésről. "Ez inkább kultúra kérdése" - mondta az ügyvéd.