Kifogott az alacsony Duna a BKV hajóin

Vágólapra másolva!
Már négy budapesti kikötőben is túl alacsony a Duna vízszintje ahhoz, hogy a BKV menetrend szerint közlekedő hajójáratai kikössenek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság ezért az egyik hajójáratát megszüntette, és a többi járatot is a túl sekély megállók kihagyásával üzemelteti, amíg újra fel nem duzzad a Duna vize.
Vágólapra másolva!

A budapesti Duna-szakaszon közlekedő három BKV-hajójárat egyikét felfüggesztették, és a másik kettő is több megálló kihagyásával közlekedik, mivel a folyó alacsony vízállása miatt a hajók nem képesek mindenhol kikötni. A BKK Info vasárnapi közleménye szerint a Haller utca és Újpest, Árpád út között közlekedő D11-es hajójáratokat hétfőtől átcsoportosítják a Rómaifürdőig közlekedő D12-es járat vonalára, és ez a vonal is csak több hajóállomás kihagyásával üzemel tovább.

A BKK közölte, hogy hajói napok óta nem tudnak kikötni az Óbudai-sziget, a Népfürdő utca (Árpád híd) valamint a Szent Gellért tér (Szabadság híd) megállóhelyeken a Duna alacsony vízállása miatt. Az egyik hajó személyzete vasárnap délelőtt jelentette, hogy a Meder utcai kikötő is alkalmatlanná vált a kikötésre, így immár négy állomást kénytelenek kihagyni a hajók. Mivel a vízállásjelentés szerint hétfőn és kedden sem várható jelentős vízszintemelkedés, így a BKK menetrend-módosításra kényszerült.

Ez alapján a D12-es hajójárat hét elejétől ugyan a szokásos menetrend szerint közlekedik, de a Népfürdő utca (Árpád híd), Meder utca a Szent Gellért tér (Szabadság híd) megállóhelyeken nem köt ki. A csak hétvégén közlekedő D13-as járat az Óbudai-sziget, a Népfürdő utca (Árpád híd), a Meder utca valamint a Szent Gellért tér (Szabadság híd) megállóhelyeken nem áll meg.

A BKK hajóinak útvonaláról áttekintő térképet itt talál.