Ezüstserleget akart elcsenni egy 80 éves férfi

Vágólapra másolva!
Vádat emelhetnek az ellen az idős, 80 éves férfi ellen, aki a tatai múzeumból próbált meg ellopni egy 300 éves ezüstserleget.
Vágólapra másolva!

Lopás megalapozott gyanúja miatt nyomoztak egy 80 éves férfi ellen a tatai rendőrségen. A nyomozás lezárult, a rendőrség továbbította az ügyet az ügyészség felé vádemelési javaslattal - közölte a Komárom-Esztergom megyei rendőrség.

Az idős férfi még az idén márciusban bukott le, amikor megpróbált elcsenni egy ezüstserleget a tatai Kuny Domokos Vármúzeumból. A múzeumban éppen nyílt nap volt - derül ki a rendőrség közleményéből -, és aznap sokan fordultak meg a termekben, köztük a gyanúsított is.

A férfi felsétált a látogatók előtt lezárt emeleti kiállítóterembe, majd eltulajdonította a kulturális javak közé tartozó XVIII. századi "Csizmadia céh" ezüstserlegét. A lopást azonban felvették a biztonsági kamerák, sőt, még a Tatai Televízió stábja is rögzítette az elkövetőt. A forgatócsoport ugyanis épp műsort készített a múzeumban.

A férfit ezek segítségével két napon belül azonosították, és elfogták budapesti otthonában. Amikor bevitték a kapitányságra, beismerte a lopást.