Távozni készül az MTI vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Belénessy Csaba levelben jelezte, hogy 2013. január 1-jével, közös megegyezéssel elhagyná az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatói székét. A távozása feltételeiről rövidesen megkezdődnek a tárgyalások a vezérigazgató és a kuratórium elnöke között.
Vágólapra másolva!

Távozhat a közeljövőben a közmédiából az MTI Zrt. vezérigazgatója, Belénessy Csaba - értesült a hvg.hu több, egymástól függetlenül megszólaló, a közmédia ügyeit jól ismerő forrásból. A lap úgy tudja, hogy az 1949-ben született Belénessy Csaba maga vetette fel nyugdíjazását, miután hosszú ideje feszült a viszonya Böröcz Istvánnal, az MTVA elnökével. Az [origo] úgy tudja, Belénessy Csaba december 31-ig marad a posztján.

A közmédiában dolgozó források szerint a vezérigazgató pozíciója a 2011 végi Lomnici-ügy után rendült meg az MTVA-n belül. Az MTI és az MTVA közötti feszültség látványos jele volt, hogy néhány hete biztonsági őrök vezették ki egy MTVA-s értekezletről Németh Miklós Attilát, az MTI főszerkesztőjét - írja a hvg.hu.

A lap kérdésére Belénessy Csaba annyit mondott: tárgyal munkáltatójával a jövőjéről, de egyéb kommentárt nem kívánt fűzni az értesüléshez. A lap szerint nem kizárt, hogy Belénessy Csaba továbbra is aktív marad és a privátszférában folytatja.

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke azt mondta, hogy csütörtökön kapta kézhez Belénessy Csaba levelét, amelyben ő jelezte, hogy 2013. január 1-jével, közös megegyezéssel elhagyná az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatói székét, majd - jelen szándéka szerint - nyugdíjba vonulna. A távozás feltételeiről rövidesen megkezdődnek a tárgyalások a vezérigazgató és a kuratórium elnöke között.

Az elnök hangsúlyozta, hogy Belénessy Csaba csaknem harminc évet szolgált munkatársként és vezetőként a közmédia intézményeiben - a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban, a Duna Tévében és a Magyar Távirati Irodában -, a jövőben pedig főként a magánszférában kíván tevékenykedni. Balogh László kifejezte abbéli reményét, hogy a vezérigazgató tudását és tapasztalatait - ha más formában is -, de továbbra is a közszolgálat rendelkezésére bocsátja.