Rakétafejek tűntek el a táborfalvai lőtérről

Vágólapra másolva!
Fel nem robbant rakétafejek tűntek el a táborfalvai lőtérről. A területen helikopteres éleslövészetet tartottak, ezután maradtak ott a robbanószerek, de a hatástalanításukra kirendelt tűzszerészek már nem találták meg őket. A Honvédelmi Minisztérium arra figyelmeztetett, hogy veszélyes eszközökről van szó.
Vágólapra másolva!

Nem irányítható rakéták harci fejei tűntek el a táborfalvai lőtér területéről. A rendőrség ismeretlen tettes ellen robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaélés miatt indított eljárást - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A minisztérium szerint a szeptember 13-i helikopteres éleslövészet után észlelték, hogy a Magyar Honvédség lőterén - a sorompókkal és figyelmeztető táblákkal övezett területről - hátramaradt levegő-föld rakéták harci fejeit elkopták. A terület mentesítésével megbízott tűzszerészek öt - fel nem robbantott - harci fejet nem találtak a területen.

A harci fejek 8 centiméter átmérőjű, 25 centiméter hosszúságú csövek, a két végükön lévő furatban narancssárga anyag látható. A minisztérium figyelmeztet, hogy az ellopott tárgyak közvetlen veszélyt jelentenek, azokat nem szabad megmozdítani.

Azt kérték, hogy aki a tárgyakról információval rendelkezik, az "haladéktalanul értesítse a rendőrséget".