Külföldön keresi a boldogulást a fideszes alpolgármester

Vágólapra másolva!
Visszautasíthatatlan külföldi ajánlatot kapott, ezért lemond városi és a Fideszben betöltött megbízásairól is Varga Tamás, Siklós fideszes alpolgármestere, aki egyben a siklósi pártszervezet vezetője is volt - értesült a Dunántúli Napló. A lap Komlón és Harkányban is tud olyan jobboldali képviselőkről, akik külföldön keresik a boldogulást.
Vágólapra másolva!

Lemond siklósi alpolgármesteri posztjáról Varga Tamás, a Tenkes-hegyi város fiatal fideszes politikusa, aki a máriagyűdi (siklósi egyes) egyéni választókerületből került be a testületbe - adta hírül a Dunántúli Napló értesülését a bama.hu.

Varga Tamás a lap megkeresésére megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy a döntés megszületett már a fejében, de az okokról csupán annyit szeretne most mondani, hogy kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot külföldről, az idegenforgalom területéről, és valószínűleg ott folytatja majd a karrierjét. A politikusnak a Dunántúli Napló cikke szerint egyébként számos - például felszolgálói, szakács, webfejlesztő és idegenvezetői - végzettsége is van, korábban saját étterme volt.

A Fidesz siklósi csoportját is vezető politikus erről a posztjáról is lemond, de siklósi képviselői mandátumát egyelőre megtartja. A Dunántúli naplónak nyilatkozva Varga Tamás kijelentette, nem fog visszaélni azzal, hogy a törvény szerint évente elég csak egyszer megjelennie valamelyik testületi ülésen ahhoz, hogy a mandátumot ne veszítse el. (A helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről a 2000. évi XCVI. törvény rendelkezik, mely kimondja, hogy az önkormányzati képviselő megbízatása megszűnik (egyebek mellett), ha egy éven át nem vesz részt a képviselő-testület ülésén.)

Varga Tamás kijelentette, szándékai szerint nem szakít végleg a pártpolitizálással sem, a terveiről azonban többet nem mondott.

A politikus 2010-ben a szavazatok negyven százalékát megszerezve került Máriagyűdről a képviselőtestületbe. A bama.hu szerint bár Varga választókerülete hagyományosan jobboldalinak számít, a jobboldali többség akkor is megmaradna a siklósi képviselőtestületben, ha a politikus végül lemondana, és nem fideszes kerülne a helyére, a várost ugyanis a független polgármester és hét fideszes képviselő irányítja négy ellenzéki képviselővel szemben.

A szomszédos Komlón a lap szerint két fideszes képviselő, Simon János és Mink Ernő szintén külföldön vállalt munkát, ezért hamarosan lemondanak mandátumukról, ahogyan korábban Harkány egyik független, de jobboldalú kötődésű képviselője, Vida Ernő is.

Az orvos-jogász végzettségű Vida a lap tudomása szerint Németországban vállalt munkát orvosként, és bár a mandátumát veszélyeztető egy évből még nem futott ki, de a legtöbb testületi ülésen tavalyi távozása óta nem vett részt.