Simicskó lebegteti, hogy ő lesz-e a sportállamtitkár

Vágólapra másolva!
Nem ismerte el, de nem is tagadta Simicskó István szerdán azokat az értesüléseket, amelyek szerint a honvédelmi tárca államtitkári székéből Czene Attila helyére, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportállamtitkárságának élére igazolna át.  A KDNP-s politikus egyelőre "sportoló államtitkárának" tekinti magát, de az [origo] is úgy tudja, hogy hamarosan bejelentik a kinevezését.
Vágólapra másolva!

Nem erősítette meg, de nem is cáfolta Simicskó István, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára szerdán azt az értesülést, hogy ő váltja posztján a sportért felelős államtitkárt. Az MTI egy budapesti rendezvényen feltett kérdésére a kereszténydemokrata politikus azt válaszolta, hogy egyelőre a HM "sportoló államtitkárának" tekinti magát, de oda megy, ahol szükség van rá.

Az Index múlt szerdán írta meg, hogy akár napokon belül meneszthetik Czene Attilát, a sportért felelős államtitkárt. Az internetes lap információi szerint a sportügyekért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumában már javában zajlik az utódkeresés, és a befutó Simicskó István, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára lehet.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Bors című napilapban kedden megjelent nyilatkozatában erősítette meg, hogy hamarosan menesztik a sportért felelős államtitkárt.

"Czene Attilára továbbra is nagy szükség van a magyar sportélet vezetésében, ám az ő jelenlegi tisztségével járó feladatokat inkább aktív politikusra szeretnénk átruházni" - idézte a lap Balog Zoltánt.

Az ügyben megszólalt Czene Attila is, aki úgy fogalmazott: "aligha nekem kellene kommentálnom ezt az értesülést. Egyelőre végzem a munkám, de nyilván a feletteseim döntenek a sorsomról, én azt nem tudom befolyásolni".

Simicskó István szerdán az MTI kérdésére, amely jövőjét firtatta, azt mondta, hogy jelenlegi feladatát szeretné tisztességgel, felelősségteljesen ellátni, a jövőben pedig oda megy, ahol feladat van, ahol szükség van rá.

Az [origo] kormányzati forrásból úgy tudja, hogy valóban Simicskó kapja majd a posztot, utóda pedig a honvédelmi államtitkári poszton Csampa Zsolt, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke lehet.