Hatalmas lángok csaptak fel a Hajógyári-szigeten

tűz ütött ki a hajógyári szigeten, ég a hajógyári sziget
Vágólapra másolva!
Óriási füstoszlop és lángok csaptak fel hétfőn délután a Hajógyári-szigeten, a tüzet a környező kerületekből is jól lehetett látni. A tűzoltóság szerint hajléktalanok faháza kapott lángra, de a tüzet már sikerült lokalizálni. Bár a közelben belobbant a hajléktalanok által felhalmozott szemét is, nem kellett kiüríteni a környéket, és senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Hatalmas lángok csaptak fel hétfő délután a budapesti Hajógyári-szigeten - jelentette az [origo] tudósítója a helyszínről. A sziget közepén hatalmas fekete füstoszlop emelkedett, és a pesti oldalról a lángok is jól kivehetőek voltak a fák között.

Az [origo] munkatársa szerint nem sokkal este 7 után szirénázó tűzoltóautók érkeztek a helyszínre, és a szigeten elkezdték az oltást. Fél nyolckor a fekete füstoszlop már alábbhagyott, és inkább fehéren, vízszintesen szállt a Duna felé.

Forrás: [origo]
A sziget közepén hatalmas füstoszlop emelkedett

Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az [origo]-nak azt mondta, hogy a szigeten egy hajléktalanok által lakott faház gyulladt ki. A lángok átterjedtek a kunyhó köré gyűjtött szemétre is, amit a hajléktalanok halmoztak fel - tette hozzá. A tűzoltók azonban a hivatalvezető szerint gyorsan lokalizálták a tüzet, a lángok egy mindössze 70-80 négyzetméteres területet érintettek.

Ferenczi szerint a tűzoltók három fecskendővel és egy vízszállítóval vonultak ki a hajógyári szigetre, és a lángokat még este nyolc előtt nem sokkal is oltották. A tűzben a hivatalvezető szerint senki nem sérült meg, és lakosságvédelmi intézkedésekre, kitelepítésre sem volt szükség. Ferenczi Norbert szerint a lángok nem érintették a szigeten található szórakozóhelyeket sem, amelyek a közelmúltban a Vizoviczki-ügy miatt kerültek a figyelem középpontjába.