Bitófára küldené az embertelen bűnözőket néhány fideszes

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok erőszakos bűncselekményei után a halálbüntetés visszahozását követelik a Fidesz képviselőcsoportjának kisgazda politikusai. Közleményük szerint lehetőséget kell adni az államnak arra, hogy megvédje állampolgárait az emberségükből kivetkezett bűnözőktől.
Vágólapra másolva!

A Fidesz frakcióban helyet foglaló kisgazda képviselők az elmúlt napok eseményei nyomán szükségesnek tartják a halálbüntetés visszaállítását - olvasható a Turi-Kovács Béla fideszes képviselő által vezetett Kisgazda Polgári Szövetségpárt hétfői közleményében. Turi-Kovács szerint az elmúlt évek, de különösen az elmúlt napok eseményei azt igazolják, hogy a társadalom védelme megköveteli a halálbüntetés helyre állítását.

A kisgazda parlamenti képviselők az őszi ülésszakban ismételten a törvényhozás elé kívánják hozni a büntetőtörvénykönyv olyan módosítását, ami lehetővé teszi a halálbüntetés visszahozását. A Kisgazda Polgári Szövetségpárt szerint elfogadhatatlanok azok az ellenérvek, amelyek azt kívánják bizonygatni, hogy az állam nem jogosult az emberi élet elvételére. Szerintük az új Btk. biztosítja az önvédelem jogát, ez azonban felveti a kérdést, hogy ha az egyén jogosult saját védelmére, akkor az állam miért nem rendelkezik azzal a szükséges eszközzel, ami lehetővé teszi, hogy "emberségükből kivetkezett bűnözőkkel szemben alkalmazza a halálbüntetést".