Családi házat és parkoló autókat is megrongált a vihar Budapesten

vihar, időjárás, viharkárok, a 74-es útra dőlt egy fa Nagykanizsa határában
Vágólapra másolva!
Több mint hússzor vonultak ki az éjszaka folyamán a fővárosi tűzoltók a vihar miatt, amely több esetben nagyobb kárt okozott - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap reggel. Keszthelyen megsérült egy férfi, amikor az autójára dőlt egy fa.
Vágólapra másolva!

A XIX. kerületben egy családi házra dőlt egy 8-10 méteres fenyőfa, ott több órán át tartott a mentés. A VII. kerületben, a Péterfy Sándor utcában egy épület tetejéről 80-100 négyzetméteren a szél letépte a bádoglemezt, a lezuhanó darabok három parkoló autót megrongáltak.

A XIII. kerületben, a Csángó utcában autóra dőlt egy fa. Szintén a XIII. kerületben, a Népfürdő utcában egy biciklistára dőlt egy hirdetőtábla, a sérültet nem kellett kórházba szállítani.

Szombatról vasárnapra virradóra Angyalföldön, Zuglóban és Kelenföldön is ágak estek az elektromos vezetékekre, ezen eseteknél az elektromos művek szakembereivel közösen dolgoztak a tűzoltók.

Keszthelyen a viharos szél rádöntött egy fát egy autóra, melyben benne ült a tulajdonosa. A férfi megsérült, beszorult az autóba, a tűzoltók szabadították ki - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete az MTI-t.

Zala megyében még több helyen döntött ki fákat a szélvihar, de ezek az esetek nem jártak anyagi kárral. Több esetben kellett utakról eltávolítani a leszakadt, kidőlt ágakat, így két helyen Lenti térségében, továbbá Nagykanizsán és Zalabaksán is.

Forrás: MTI/Varga György
A közútkezelő munkatársa motoros fűrésszel darabol egy, a 74-es útra dőlt fát Nagykanizsa határában 2012. május 12-én éjjel