Távozik a GYSEV-től a MÁV élére szánt vezérigazgató

Vágólapra másolva!
Hamarosan lemond posztjáról a GYSEV vezérigazgatója, Dávid Ilona. A cégvezetőt a MÁV élére szánják, az ő feladata lesz végigvinni a cég eddig akadozva haladó reformját.
Vágólapra másolva!

Lemond a GYSEV Zrt. vezérigazgatói posztjáról a vasúttársaság májusi közgyűlésén Dávid Ilona - közölte szombaton a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Ő lehet majd a MÁV új elnök-vezérigazgatója, a minisztérium közölte, a GYSEV elmúlt két évének eredményei alapján alkalmasnak tartják arra, hogy meghatározóbb szerepet vállaljon a legnagyobb hazai vasúttársaság, a MÁV Zrt. irányításában, amelynek igazgatóságában jelenleg is benne van.

A minisztérium ezért a tulajdonosi és a munkáltatói jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetésének egyetértését javasolja Dávid Ilona MÁV elnök-vezérigazgatói kinevezéséhez.

Az NFM szerint a minisztériumi szakállamtitkárok a napokban egyeztettek osztrák kollégáikkal a közös tulajdonú GYSEV élén tervezett személyi változtatásokról. Dávid Ilona 2010 júliusa óta tölti be a GYSEV Zrt. vezérigazgatói tisztségét. Feladatait egy később kijelölendő megbízott vezérigazgató veszi át, bár - a közgyűlés jóváhagyása esetén - a továbbiakban is elnök maradhat a cégnél - közölték.

A kormányszóvivői iroda április 20-án közölte, hogy Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója távozik, és hogy május 1-jétől Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára lesz a közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos.

A kormány eddig ígéretei ellenére sem tudott érdemben javítani a tömegközlekedés, különösen a MÁV helyzetén, most többszörös személycserével igyekszik végigvinni az IMF által is megkövetelt reformot. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.