Megint elmeszelte az LMP-s aláírásgyűjtést az OVB

Vágólapra másolva!
Munkahelyen, munkaidőben gyűjtöttek aláírást - állapították meg egy panasz nyomán. A panasztevő azt kifogásolta, hogy hétfőn Mesterházy Attila MSZP-s pártelnök és Ujhelyi István, a parlament alelnöke Jávor Benedek LMP-képviselővel közösen egy sajtótájékoztatón írták alá az íveket.
Vágólapra másolva!

Munkahelyen, munkaidőben gyűjtött aláírások miatt marasztalta el újfent a Lehet Más a Politikát (LMP) csütörtöki ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).

A testület egy magánszemély kifogása után hozta a döntést, aki azt panaszolta fel, hogy hétfőn két szocialista képviselő - Mesterházy Attila pártelnök és Ujhelyi István, a parlament alelnöke Jávor Benedek LMP-képviselő jelenlétében - egy sajtótájékoztató keretében nyilvánosan írta alá a kezdeményezés egyik aláírásgyűjtési ívét.

Az OVB 5:2 arányban hozta meg a döntését, a határozat ellen a Kúriához lehet fellebbezni.

Az OVB a múlt szombaton már egyszer elmarasztalta az LMP-t, mert jogsértőnek találta a párt aznapra meghirdetett akcióját, amelynek során értékes ajándékokat ígértek annak, aki a legtöbb aláírást gyűjti össze a népszavazásra 24 óra alatt. Az elmarasztaló határozatot az LMP fellebbezése után a Kúria is helyben hagyta.