Vágólapra másolva!
A valós érték harmadáért adott el egy állami tulajdonban levő zuglói lakást a gyanú szerint Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter a tárca egyik államtitkárának, ezzel több mint 43 millió forint kárt okozott a magyar államnak. A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön kihallgatta a politikust, aki panasszal élt a gyanúsítással szemben, és megtagadta a vallomástételt. Juhász az [origo]-nak azt mondta, egyértelműen egy Fidesz által indított politikai támadássorozat része az ügy.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Juhász Ferenc országgyűlési képviselőt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. Az ügyészség Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése után tavaly februárban rendelte el a nyomozást.

A gyanú szerint Juhász Ferenc 2002 májusától 2006 júniusáig tartó honvédelmi minisztersége alatt jóval áron alul adott el egy állami tulajdonban levő zuglói lakást F. László közigazgatási államtitkárnak. Juhász döntése alapján 2005 májusában a Honvédelmi Minisztérium a főváros XIV. kerületében található, több mint 65 millió forint értékű, újonnan beszerzett állami tulajdonú bérlakást lakhatásra biztosította F. Lászlónak.

A közigazgatási államtitkár a lakást később meg akarta venni, erre Juhász 2006 júniusában lehetőséget is biztosított az ingatlan értékének harmadáért, valamivel több, mint 22 millió forintért. A vagyonkezelési szabályok megszegése miatt a honvédelmi tárcát több mint 43 millió forint vagyoni hátrány érte.

Juhász Ferenc a kihallgatáson panasszal élt a gyanúsítással szemben, tagadta a bűncselekmény elkövetését, és megtagadta a vallomástételt. A politkus az [origo]-nak azt mondta, nagyon szeretne együttműködni az ügyészséggel, és minden rendelkezésére álló adatot és információt meg kíván osztani a hatósággal. "Nem követtem el, amivel gyanúsítanak, ezért ez elemi érdekem" - fogalmazott.

A politikus azt kérte az ügyészségtől kihallgatásán, hogy pontosítsák a gyanúsítás jogalapját, hiszen a hatóság állítása szerint Juhász egy kormányrendeletet szegett meg. "Az ügyész erre azt mondta, hogy majd írásban válaszolnak, én pedig erre azt, hogy akkor nem kívánok vallomást tenni" - mondta Juhász, aki szerint egyértelműen egy Fidesz által indított politikai támadássorozat része az ügy.