Lezárják az Andrássy utat az Oktogonig a tüntetés miatt

LMP demonstráció a Parlamentnél, tüntetés, kormányellenes demonstráció
Vágólapra másolva!
Délután három órakor a rendőrség lezárja az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között. A változások több BKV-járatot is érintenek, a környékén reggel óta tilos parkolni. Estére kormányellenes tüntetést szervezett az Operaházhoz több ellenzéki párt és civil szervezetek.
Vágólapra másolva!

Változások lesznek a főváros tömegközlekedésében, mert a rendőrség az Operához tervezett demonstráció miatt hétfő délután három órakor lezárja a közúti forgalom elől az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.

Emiatt a 105-ös autóbusz a tervek szerint a Podmaniczky utcán keresztül közlekedik; a 70-es és a 78-as troli pedig amíg lehet, jár a Nagymező utcában. A földalatti délutántól nem áll meg az Operánál. Az Andrássy úton és az Opera térségében már reggeltől tilos parkolni.

A Magyar Állami Operaházban január 2-án ünnepi gálaestet rendeznek az új alaptörvény életbe lépésének alkalmából, a Magyar Nemzeti Galériában pedig kiállítást rendeznek. Az ünnepségek kapcsán tiltakozó demonstráció lesz, amelyhez csatlakozott többek között az MSZP, az LMP, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szolidaritás Mozgalom. Erről bővebben itt olvashat.