Családi tragédiát sejt a vadásztársaság az erdei kettős haláleset mögött

Vágólapra másolva!
Nem tudta feldolgozni gyermeke halálát és ezért lett öngyilkos az a 60 éves vadász, aki szombaton halt meg 18 éves fiával egy Veszprém megyei erdőben - állítja a területet kezelő vadásztársaság. A társaság elnöke szerint a vadász szabálytalanul adta át fegyverét a vadászni vitt fiúnak, majd amikor az fejbe lőtte magát, az apa is végzett magával.
Vágólapra másolva!

Családi tragédia az a kettős haláleset, amely szombaton történt a Veszprém megyei Vid melletti erdőben - közölte a Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság elnöke. Pap Gyula szerint az erdőben meghalt 18 éves fiú véletlenül lőtte fejbe magát, apja pedig nem tudta elviselni a tragédiát, ezért öngyilkos lett.

A rendőrség szombat délután közölte, hogy két ember halt meg a Kisszőlős, Vid és Csögle melletti erdőben vélhetően vadászfegyverből származó lövés miatt. Vasárnap megerősítették, hogy nem baleset és nem is gyilkosság történt, ami arra utalt, hogy a két férfi öngyilkosságot követett el. A rendőrség szerint egy 60 éves férfi és fia volt az áldozat, indítékokról és az eset hátteréről a rendőrség egyelőre nem nyilatkozott.

A területet kezelő vadásztársaság elnöke szerint az apa a társaság egyik sportvadász tagja volt, aki fiával és élettársával szabályosan, az előírásoknak megfelelően ment ki vadászni az erdőbe. A férfi azonban nagyon súlyos szabálytalanságot követett el, mert átadta a fegyverét gyermekének, s magára hagyta a magaslesen. Pap Gyula szerint az apa egy másik magaslesen foglalt helyet, a magára hagyott fiú fegyvere pedig elsült, és a gyerek életét vesztette.

Az elnök szerint az apa vélhetően nem tudta elviselni fia halálát, s amíg élettársa segítségért sietett, a 60 éves férfi fejbe lőtte magát. A Veszprém megyei mentőszolgálat vezetője, Lattenstein János korábban az MTI-nek elmondta: szombaton délután fél ötkor kapták a riasztást, de a helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a fejsérülést szenvedett férfiakon.