Vágólapra másolva!
Kemény József független jelölt győzött a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszteréden; a szavazók egyben az új képviselő-testület összetételéről is döntöttek - közölte a helyi választási iroda vezetője.
Vágólapra másolva!

Kemény József nagy fölénnyel, 650 érvényes szavazattal győzte le a települést eddig vezető Szűcs Zsoltot (szintén független), aki 315 voksot kapott - mondta Pállfyné Szabó Ibolya Geszteréd jegyzője. A község 1480 választásra jogosult polgára közül 973-an járultak a két szavazókörben felállított urnákhoz, így a választási arány 65,7 százalékos volt - tette hozzá.

Geszteréd lakosai a polgármester személye mellett az új képviselő-testület tagjairól is döntöttek: a huszonegy jelölt közül hatan juthattak mandátumhoz, és három korábbi képviselő mellett három új tag került be a testületbe. A hat képviselő közül öt független, egy pedig a Fidesz-KDNP delegáltja.

Az 1670 lakosú Geszteréden önfeloszlatás miatt tartottak időközi polgármester- és képviselő-választást. Az önkormányzati testület szeptember végén mondta ki egyhangúlag saját feloszlatását, miután a polgármester és a képviselők között megromlott a viszony.