Európában is körözik a kirabolt pénzszállító sofőrjét

Kiraboltak egy pénzszállítót Budapesten, Pénzszállító autó hagyja el egy I. kerületi, Donáti utcai épület garázsát
Vágólapra másolva!
Európai elfogatóparancsot adott ki a bíróság az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint szerdán ellopta az őrzésére bízott pénzszállítmányt. L. Róbert az MTI információ szerint több mint egymilliárd forinttal, az eddigi legnagyobb magyarországi zsákmánnyal menekült el.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kezdeményezésére a bíróság európai elfogatóparancs kibocsátását rendelte el L. Róbert ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopta az általa vezetett pénzszállító autót az abban lévő készpénzzel együtt Budapesten. A férfi ellen a nemzetközi elfogatóparancsra vonatkozó kezdeményezés elbírálása folyamatban van.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves L. Róbert szerdán 16 óra 45 perc körül a munkavégzéséhez használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából ellopta, az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd a járműben lévő pénzt elvitte. A bűncselekmény elkövetése után a férfi egy 1992-es évjáratú, fehér színű Volkswagen Passat típusú személygépkocsival távozott a helyszínről.

Az MTI úgy tudja, a férfi szerda délután a gépkocsit akkor lopta el a Medve utcából, amikor a társa bement egy bankfiókba, hogy átvegye a pénzszállítmányt; ő ekkor a járművel egy Donáti utcai teremgarázsba hajtott, magához vette a járműben lévő pénzt, majd egy autóval elhajtott. Az MTI információja szerint mindezt az utca térfigyelő kamerái rögzítették.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva pénteken sem kívánt az nyilatkozni arról, hogy a sofőr a saját kocsijával vagy egy lopott autóval menekült el, és arról sem adott tájékoztatást, hogy a járműben mennyi pénz lehetett. Az MTI úgy tudja, hogy több mint egymilliárd forintról van szó. A BRFK szóvivője arról sem kívánt beszélni, hogy L. Róbertnek a rablás során lehettek-e társai.

Német Ferenc, a vagyonvédelmi szakmai kamara országos szervezetének elnöke pénteken az MTI-nek azt mondta, feltehetően segítője lehetett az elkövetőnek, mert a pénzszállító autók raktere zsilipes, azt csak a sofőrülésből lehet működtetni.