Átalakítják a Foglalkoztatási Hivatalt

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározat a foglalkoztatáspolitikai szervezetrendszer egyszerűsítésével indokolja az Állami Foglalkoztatási Hivatal átalakítását. Az intézkedések 236 fős létszámleépítéssel járnak.

A Foglalkoztatási Hivatal bázisán január 1-jével egy központi hivatalt hoznak létre, amelybe beolvad a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség. A három intézménynél összesen 239 fős létszámleépítéssel járnak az átalakítások - olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.

A döntést a foglalkoztatáspolitikai szervezetrendszer egyszerűsítésével, hatékonyságának fokozásával indokolják. A létszámleépítés - amelynek célja a 2012. évi költségvetési hiánycél teljesítése, a hatékonyan működő állam kialakítása - a Foglalkoztatási Hivatalnál 29, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségnél 108, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetnél 102 főt érint, és a határozat szerint azonnal végrehajtják. Az új központi hivatal létszáma a kormányhatározat szerint nem haladhatja meg a 445 főt.