Hőkamera buktatott le huszonkilenc határsértőt Röszkénél

Vágólapra másolva!
Hőkamerás videofelvételt adott ki a rendőrség kedden huszonkilenc határsértő elfogásáról, akiket hétfő hajnalban tartóztattak le Röszkénél. Az illegális bevándorlók hét különböző országból érkeztek, embercsempész is segítette őket.
Vágólapra másolva!

Közzétette a rendőrség keddenazokat a hőkamerás videofelvételeket, amelyeket hétfő hajnalban rögzítettek huszonkilenc illegális bevándorló elfogásáról Röszkén. Hétfő hajnalban a hőkamerán keresztül látták meg a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai, hogy egy nagyobb csoport közeledik Magyarország felé a zöld határon. Azonnal járőröket küldtek a helyszínre, akik őrizetbe vették a férfiakat, akiknél semmilyen okmány nem volt. Eközben a szerb határrendőrök szerb területen további három embert fogtak el, egyikük a csoportot segítő embercsempész lehet.

A Magyarországon elfogott személyek közül hét-hét fő marokkói és pakisztáni, hárman-hárman Szomáliából és Afganisztánból érkeztek, két-két fő algériainak, illetve nyugat-szaharainak vallotta magát, míg öten azt állították, hogy törökök. A szegedi rendőrök előállították őket, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.