Népszabadság: Újabb félmilliárd forintot kap a BKK

Vágólapra másolva!
Újabb félmilliárd forintot biztosít a főváros a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-nek (BKK) - írja a Népszabadság a keddi számában. A kiemelt beruházások között van a Széll Kálmán tér átépítése és a Nyugati pályaudvar körüli közterek rekonstrukciója is.
Vágólapra másolva!

Újabb félmilliárd forintot kap a Budapesti Közlekedési Központ a fővárostól. A Népszabadság György István főpolgármester-helyettes előterjesztésére hivatkozva közli: Budapest közösségi közlekedésének megújulásához a teljes szervezeti és intézményrendszer átalakítására van szükség.

Öt kiemelt beruházás előkészítésére 323,4 millió forint jut. Ezek között szerepel az elektronikus jegyrendszer bevezetésének kidolgozása, a személyforgalmi behajtási díj részleteinek kimunkálása, a Széll Kálmán tér átépítése, a Nyugati pályaudvar körüli közterek rekonstrukciója és a BKK alkalmassá tétele saját beruházások indítására.

Négy buszsáv kialakítására 35,2 millió forintot kér a BKK a Népszabadság információi szerint .

A BKK közleményben hangsúlyozza, hogy az üzleti tervében és a Fővárosi Önkormányzat elfogadott költségvetésében szereplő forrásokat szerződéses alapon kapja meg, tehát nem többletigényről vagy többletforrásokról van szó.