Blikk: A művészek kedvezményes nyugdíjazása is megváltozhat

Vágólapra másolva!
A bányászok és a művészek kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségét is megváltoztathatja a kormány - írja a Blikk a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárságra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Akár a színész- vagy a bányásznyugdíjak rendszere is megváltozhat majd, de ez vélhetően nem visszamenőleges hatályú lesz, mint a rendvédelmiseknél - mondta a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság a Blikknek. Így elvileg aki már kapja a nyugdíjat, nem jár rosszabbul, de a visszavonulás rendszere változhat. A lap emlékeztet arra, hogy a művészek, bányászok is 25 év munka után mehetnek nyugdíjba.

A Blikk szerint a korai nyugdíjazás rendszerének változására utalhat az is, hogy Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet vezetője azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt a korábbi egyezetésükön, hogy "a korkedvezményes nyugdíjak rendszerét át kell alakítani, és mindenkinek részt kell vállalnia".

A parlament hétfőn fogadta el azt az alkotmánymódosítást, amely alapján a jövőben csökkenthető, átalakítható és visszavonható lesz a rendvédelmi dolgozóknak járó korkedvezményes nyugdíj.