Lebukásáig milliókat keresett hamis potencianövelőkkel egy nagykátai férfi

potencia,viagra,sex,vágyfokozó
Vágólapra másolva!
Több ezer hatástalan potencianövelő tablettát foglaltak le a pénzügyőrök egy nagykátai férfinál. Három hónap alatt mintegy 12 millió forintot keresett velük.
Vágólapra másolva!

Mintegy hatmillió forintot zároltak egy hamis potencianövelő tablettákkal kereskedő nagykátai férfi számláján a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője vasárnap.

Sárközi Alexandra elmondása szerint a nyomozók egy lakossági bejelentés, illetve a potencianövelő készítmény jogtulajdonosának feljelentése alapján kezdtek vizsgálódni. Utóbbi egy internetes portál hirdetésére maga rendelt is a szerből, amelyet bevizsgáltatott az Országos Gyógyszerészeti Intézettel. A vizsgálat eredménye szerint a potencianövelőként kínált tabletták hatástalanok.

A nyomozás több szálon indult, és valamennyi egy konkrét személyhez vezetett; az "egybeesések elég alapot szolgáltattak ahhoz, hogy a nyomozók házkutatást tartsanak a nagykátai lakosnál" - közölte a szóvivő. Ennek során előkerült 3634 darab hamis tabletta és több mint ezer könyvelt postai küldemény feladóvénye. A papírok három hónap alatt összesen 12 millió forintos forgalomról tanúskodnak.

A nyomozók a bizonyítékok alapján a bűncselekmény elkövetéséből származó 5 millió 750 ezer forintot zárolták a gyanúsított számláin. A vagyonelkobzás mellett három évig terjedő szabadságvesztésre számíthat az elkövető.