Vágólapra másolva!
A belvíz miatt újabb négy embert kellett kitelepíteni. Ezúttal Pest megyében, Tápiószőlősön kellett négy embernek elhagynia az otthonát. Jelenleg egyébként tizenkét megye százhatvanhat településén van valamilyen fokú, ár-, illetve belvíz miatti készültség.
Vágólapra másolva!

Az ár-, illetve belvíz miatt kedden tizenkét megye százhatvanhat településén kellett védekezni. A munkálatokban 1193 ember vett részt.

A belvíz miatt újabb négy embert kellett kitelepíteni kedden, ezúttal a Pest megyei Tápiószőlősön. A belvízzel elöntött területek nagysága ugyanakkor valamelyest csökkent. Jelenleg 324 900 hektár áll víz alatt.

Három nyírségi szakaszon megszüntették, egyen pedig mérsékelték a belvízvédelmi készültséget. Felső-Szabolcs három védvonalán így másod-, míg a Vajai-főfolyás völgyében és a Szamos-Krasznaközben elsőfokú készültséget tartanak fent. Annak ellenére, hogy az elöntött területeken álló belvizek befagytak, a vízügyi igazgatóság a tizenegy szivattyútelepét még működteti. A gépek az elmúlt napon 1,4 millió köbméter belvizet emeltek át a befogadó csatornákba és vízfolyásokba. A megyében még mindig 400 négyzetkilométert borít belvíz.

Árvízi készültség továbbra is 130 kilométer hosszon volt. Ebből 86 kilométeren másodfokon, 44 kilométeren pedig első fokon kellett védekezni.