Névrokonság vezethette tévútra az Uzsoki Kórház halálesetei után nyomozó rendőröket

Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórház
Vágólapra másolva!
Rossz embert hallgatott ki a rendőrség az Uzsoki utcai Kórház gyanús halálesetei utáni nyomozásban - tudta meg az [origo] az érintettől. A rendőrök egy Márkus Attila nevű orvost akartak kikérdezni, aki néhány hónapja cikket írt arról, hogy egy kórházban morfintúladagolással siettetik a végső stádiumban lévő rákos betegek halálát. A két és fél órán át kihallgatott Márkus Attila azonban állítása szerint csak a cikk szerzőjének névrokona.
Vágólapra másolva!

Tévedésből rossz embert hallgatott ki a rendőrség az Uzsoki Kórházban zajló nyomozás során. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy ismeretlen tettessel szemben indult nyomozás emberölés gyanúja miatt a kórházban, gyanúsított egyelőre nincs. A Magyar Hírlap úgy tudja, a BRFK morfintúladagolásban elhunyt betegek ügyében vizsgálódik. Ehhez nagyon hasonló eseteket ír le Szándékos morfintúladagolás Magyarországon a című, néhány hónapja az Aszklepion című szaklapban megjelent cikkében egy orvos, Márkus Attila is.

Az [origo] szerdán megpróbálta elérni Márkust, azonban az orvosi szaklap szerkesztőségében azt mondták, hogy Márkus csak későbbre ígér tájékoztatást az ügyről. Eközben a rendőrség kihallgatására behívott, egy a szerzővel névrokonságban álló másik orvost. "Két és fél órát faggattak, mielőtt közölték, hogy elmehetek" - mondta az [origo]-nak Márkus Attila, akit állítása szerint kihallgattak, bár a cikket nem ő írta. Szerinte azért keverhették össze a cikk szerzőjével, mert mindketten orvosok, de az ő neve gyakrabban előfordul az interneten.

Az [origo] megkereste a rendőrséget, hogy megtudjuk, valóban tévedtek-e. Csütörtökön a BRFK közölte, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel nem kívánnak többet elárulni, mint amennyi tegnapi közleményükben szerepelt.