Engedélyezte a rendőrség a szakszervezetek ülősztrájkját

Vágólapra másolva!
Csütörtökön háromszáz, pénteken ötszáz ember demonstrálhat a fővárosi Clark Ádám tér járdáján, valamint a sikló előtti területen - döntött az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn a szakszervezetek korábbi beadványáról.
Vágólapra másolva!

A szakszervezetek korábban a csütörtök-pénteki demonstrációjukhoz mintegy háromezer ember részvételével a Clark Ádám tér, a Széchenyi tér és a Lánchíd területére tartottak igényt - közölte Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfőn. A szakszervezetek újabb beadványa viszont már lényegesebb kevesebb számú résztvevőről szól, és a forgalmat sem akadályozzák, így a rendőrség biztosítása mellett megtarthatják rendezvényüket.

A rendőrség engedélye szerint csütörtökön háromszáz, pénteken ötszáz ember demonstrálhat a Clark Ádám tér járdáján, valamint a sikló előtti területen, de az úttesten nem - hangsúlyozta a szóvivő, kiemelve, hogy a rendezvény mellett a téren és környékén is zavartalanul haladhat majd a forgalom.

A megmozdulás szervezői azután tettek új beadványt, hogy a rendőrség korábban közlekedési okok miatt megtiltotta a szeptember 29-től határozatlan időre meghirdetett, D-Daynek nevezett tüntetéssorozatukat. A szakszervezetek bíróságon támadták meg a határozatot, a Fővárosi Bíróság pedig szeptember 20-án úgy döntött: a szakszervezetek nem tarthatják meg a szeptember 29-től október 2-ig tervezett demonstrációikat Budapesten a Clark Ádám tér-Lánchíd-Széchenyi tér útvonalon, október 1-jén és 2-án viszont demonstrálhatnak az előre kijelölt útvonalon.