Utcákat, pincéket öntött el a hirtelen lezúduló eső Győr térségében

Vágólapra másolva!
Egy óra alatt mintegy harminc milliméternyi eső zúdult le Győr, Sopron és Kapuvár térségében. A vihar fákat döntött ki, a lezúduló víz utcákat, pincéket öntött el. A Fertő tavon a viharos erejű szél elsodort egy vitorlást, és két szörföst, egyikük eltűnt a vízben.
Vágólapra másolva!

Hatalmas eső zúdult le vasárnap kora este Győr térségében. A vihar fákat döntött ki, a pincékbe betört a víz, a mélyebben fekvő utcákat elöntötte - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Bogdány Balázs főhadnagy elmondta, hogy huszonkét helyen avatkoztak be mostanáig a tűzoltók a Rába-parti városban és környékén, és további tizenegy helyre kaptak riasztást.

A felhőszakadás Sopronban és Kapuváron is sok munkát adott a tűzoltóknak. A helyzetre jellemző, hogy Kapuváron egy óra alatt 30 milliméter eső esett - mondta az ügyeletes.

A Fertő-tavon egy vitorlást sodort el a viharos erejű szél. A hajót, amelyen ketten tartózkodtak, csak hosszas küzdelem után sikerült kivontatni. Két szörfös is eltűnt a tavon, egyiket megtalálták, a másikat még keresik - közölte az ügyeletes.