Ócsára költöztetné a fizetésképtelen lakáshiteleseket a Belügyminisztérium

Vágólapra másolva!
Ócsát javasolja a szociális családiház-építési program helyszínéül a Belügyminisztérium. Ha a kormány elfogadja a javaslatot, a fizetésképtelen lakáshitelesek alacsony rezsiköltségű kertes otthonokba költözhetnek.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei Ócsát javasolja a szociális családiház-építési program I. ütemének helyszínéül a kormánynak a Belügyminisztérium, vagyis ide építenék a fizetésképtelen lakáshitelesek házait - olvasható a szaktárca honlapján.

A minisztérium javaslata szerint 1000 négyzetméteres telkeket jelölnének ki, ahol biztosítani lehet a házikerti növénytermesztést. A tervezett ingatlanokban korszerű és energiatakarékos közműellátás lenne, amely biztosítaná az alacsony rezsiköltséget. A program lehetővé tenné a közfoglalkoztatás és saját munka igénybevételét is. A tervek szerint a fizetésképtelen lakáshitelesek a Budapesttől 30 kilométerre levő, kilencezer lakosú Ócsa Alsópakony településrészén felépülő házakban bérlőként lakhatnának majd.

A kormány döntéséig a Belügyminisztérium nem kíván a programról további részleteket közölni. Ócsa fideszes polgármestere sem kívánt a kormány döntéséig nyilatkozni. Bukodi Károly az MTI-nek annyit mondott, hogy a tárca nyilatkozata egyelőre csak szándékot mutat. Hozzátette: a tervekről folyamatosan egyeztetnek a Belügyminisztériummal.