Elfogadta Orbán a vesztegetéssel gyanúsított helyettes államtitkár lemondását

Vágólapra másolva!
Augusztus 4-i hatállyal megszűnt Eiselt György helyettes államtitkár megbízatása, miután Orbán Viktor elfogadta Eiselt lemondását - derült ki a keddi Magyar Közlönyből. Eiseltet hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsították meg, ezért július közepén ajánlotta föl lemondását.
Vágólapra másolva!

Megszűnt dr. Eiselt György, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárának megbízatása, miután Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta a lemondását - derült ki a keddi Magyar Közlönyből. A közlöny szerint Eiselt megbízatása augusztus 4-i hatállyal szűnt meg, helyét dr. Magyariné dr. Nagy Edit vette át augusztus 5-i hatállyal.

Eiselt Györgyöt hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítják, az ügyészség szerint nem helyettes államtitkárként, hanem korábban, a Nemzeti Közlekedési Hatóság egyik vezetőjeként követte el a bűncselekményt.

A gyanú szerint Eiselt György 2009-ben a NKH stratégiai és módszertani főigazgatójaként egy luxusautót kapott használatra az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kidolgozására meghirdetett pályázat későbbi nyertesétől, az Eclipse Zrt-től. Büntetőeljárás indult a cég vezetője ellen is, aki a gyanú szerint az autót bérelte a közlekedési hatóság főigazgatójának. Az ügy miatt július közepén Eiselt lemondott helyettes államtitkári posztjáról. Az ügyről részleteket itt olvashat.