Több száz madártetemet találtak a pénzügyőrök egy román autóban

Vágólapra másolva!
Csaknem négyszáz, védett fajhoz tartozó madár tetemét találták meg a pénzügyőrök egy román állampolgár autójában a 43-as főúton. A férfi ellen eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Csaknem négyszáz madártetemet rejtett egy román állampolgár autója, amikor pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőrizték a járművet a 43-as főúton.

A román férfit jövedéki ellenőrzésre állították meg. Amikor a járművét átvizsgálták, az utastérben talált hűtőtáskákból összesen 385 madár - meggyvágó, pacsirta, feketerigó, sárszalonka, citromsármány, énekes rigó, vörösbegy, nagy őrgébics, széncinege, tengelic, rozsdástorkú pityer, kenderike, zöldike, kékcinege, hamvas küllő, sárgafejű királyka, süvöltő, fenyőpinty, szőlőrigó - teteme került elő. A madarak szállátáshoz a férfinak nem volt meg a szükséges engedélye.

A Kőrös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának szakvéleménye szerint a madarak mindegyike védett fajhoz tartozik. A pénzügyőrök a több mint négymillió forint eszmei értékű madármaradványokat, valamint a román férfit átadták a makói rendőrkapitányságnak. A férfi ellen természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.