Öt évre ítélték az ittasan három embert halálra gázoló tiszakécskei férfit

Vágólapra másolva!
A megengedett sebesség háromszorosával ment, ráadásul ittas volt az a tiszakécskei férfi, aki 2009 márciusában három embert gázolt halálra. A bíróság most nem jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.
Vágólapra másolva!

Első fokon öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Városi Bíróság egy 27 éves tiszakécskei férfit, aki még 2009 márciusában - ittasan vezetve - három embert halálát okozta. Tiszakécske lakott területén kívül, a megengedett 40 kilométeres sebesség helyett 108-121 kilométeres sebességgel elütötte az előtte közlekedő kerékpárost, majd nekiütközött egy haladó lassú járműnek és az ahhoz kapcsolt félpótkocsinak is. A balesetben a lassú jármű vezetője súlyos koponyasérülései miatt a helyszínen, utasa, valamint a kerékpáros nő a kórházba szállítás után meghalt. A helyszínre érkező orvos és a mentősök vallomásából kiderült, hogy az egyik sérültet a baleset helyszínétől 50, a másikat 80 méterre találták meg.

A bíró enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását és azt, hogy a büntetlen előéletű férfi két kiskorú gyerek eltartásáról is gondoskodik.