Vágólapra másolva!
Büntetőeljárás keretében vizsgálja a felelősséget a rendőrség a Kékcsén leforrázott kisgyermekek ügyében. Egy másfél és egy három éves kislány sérült meg a forró ételtől a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.
Vágólapra másolva!

Egy másfél éves kislány súlyosan, egy három éves pedig könnyebben sérült meg csütörtök este a Szabolcs megyei Kékcsén, amikor forró leves ömlött rájuk a tűzhelyről. A körülményeket most tisztázza a rendőrség, a felelősséget büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy péntek reggel érdeklődő újságíróktól értesült a rendőrség a történtekről, és az után kezdte meg az adatgyűjtést.

Az Országos Mentőszolgálat regionális igazgató főorvosa elmondta, hogy a másfél éves kislányt súlyos, harmadfokú égési sérüléssel vitték először a nyíregyházi kórházba, ahol stabilizálták az állapotát, majd továbbszállították a budapesti Bethesda Kórházba. A fővárosból rohammentő érkezett a sérültért, a nyírségi mentők eléjük menve Polgárnál adták át a lélegeztetett, altatásban lévő beteget a minden eshetőségre felszerelt mentőkocsi személyzetének. A könnyebben sérült három éves kislányt a kisvárdai kórházba szállították, állapotáról egyelőre nincs információja a rendőrségnek - mondta Fülöp Gergely.