Orbánt célozza a Tettrekész szakszervezet feljelentése

Vágólapra másolva!
A kormányprogramban tett ígéretekkel tévedésbe ejtették a rendőröket és minden magyar állampolgárt - állítja a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet, amely csalás gyanújával tett feljelentést. Az érdekképviselet hétfőn a Kossuth téren tüntet.
Vágólapra másolva!

Csalás gyanúja miatt tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára. A feljelentést formailag ismeretlen tettes ellen tették, de a szakszervezet honlapján nyilvánosságra hozott szövegből kiderül, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ellen irányul.

A feljelentésben a TMRSZ a kormányprogramból idéz, amelyben Orbán a rendőröknek azt ígérte: "Mi jó fizetséget fogunk adni a munkájukért. A rendőröknek olyan jövedelemre van szükségük, amely biztonságot jelent számukra. Elfogadhatatlan, hogy a rendőrt egzisztenciális bizonytalanságban tartsa a kormány."

Szima Judit szerint Orbán azzal követte el a csalást, hogy magasabb jövedelmet, kiszámíthatóságot és megbecsülést ígért a rendőröknek, majd pártja frakcióvezetője olyan alkotmánymódosítást terjesztett a parlament elé, amely lehetőséget ad a korkedvezményes nyugdíjak elvételére. Ezzel Szima szerint a kormány tévedésbe ejtette nem csak a hivatásos állományt, hanem minden magyar állampolgárt.

A TMRSZ hétfőn délután demonstrációt tart a budapesti Kossuth téren, hogy a rendvédelmi dolgozókat érintő tervezett intézkedések ellen tiltakozzon. Árok Korlnél, a renddészeti dolgozók sztrájkbizottságának (és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének) elnöke arra kérte a TMRSZ-t, hogy a szakszervezetek és Orbán Viktor csütörtöki találkozójáig halasszák el a tüntetést, de Szima szerint nincs okuk a halasztásra.