Milliókra perli a Pécsi Egyházmegyét a kirúgott gazdasági igazgató

Vágólapra másolva!
Beperelte a Pécsi Egyházmegyét annak tavaly felmentett gazdasági igazgatója. Wolf Gyula nem akar visszatérni a püspökséghez, de milliós nagyságrendű kártérítést követel.
Vágólapra másolva!

Munkaügyi pert indított egykori munkaadójával, a Pécsi Egyházmegyével szemben Wolf Gyula, a püspökség tavaly felmentett gazdasági igazgatója, aki kártérítést is követel - írja a Bama.hu Baranya megyei internetes napilap.

A Baranya Megyei Bíróság sajtószóvivője megerősítette, hogy a felperes azt kérte, a bíróság állapítsa meg munkaviszonya megszüntetésének jogellenes voltát, valamint kártérítést is követel. A bíróság azt nem közölte, mekkora összegre tart igényt a volt gazdasági igazgató, de a bama.hu meg nem erősített információi szerint több millió forintról van szó. Az első tárgyalási nap május 11-én lesz.

Wolf Gyulát és az egyházmegye egy másik dolgozóját tavaly szeptemberben mentették fel állásából. Wildmann János, az Egyházfórum főszerkesztője az Egyházfórum Alapítványnak közleményében azt írta: hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a gazdasági igazgató és a püspöki iroda vezetőjének felmentése "minden bizonnyal" azon vizsgálat eredménye, amelyet a szentszék folytatott különböző visszaélések gyanújával a püspökség vezetése ellen. Az ügy hátteréről itt olvashat bővebben.