Tízmilliárdot von el a kormány a 4-es metró építésétől

Vágólapra másolva!
A kormány tízmilliárd forintot von el  4-es metróvonal építésétől. Az összegből a fővárosi közlekedésnek juttatnak rendkívüli támogatást.
Vágólapra másolva!

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány a 2011-es költségvetés önkormányzati fejezetén belül 10 milliárd forintot csoportosít át. A rendelet szerint ezt az összeget vonják el a 4-es metró második, azaz a Keleti pályaudvar és a Bosnyák tér közötti szakaszának építésétől, és abból a fővárosi közösségi közlekedés zavartalan működését támogatják. A belügyminiszter - a rendelet értelmében - a támogatást soron kívül folyósítja a Fővárosi Önkormányzatnak.

Tarlós István januárban egy sajtóbeszélgetésen azt mondta, "nagyságrendileg" még mintegy 100 milliárd forint hiányzik a 4-es metró első szakasza számláinak kifizetéséhez. A főpolgármester hozzátette, nem törlik a beruházási tervek közül a második szakasz építését, de jelenleg nincs a városnak egyetlen fillérje sem annak megkezdésére. Tavaly decemberben a fővárosi önkormányzat sajtófőnöke az [origo]-nak azt mondta, bizonytalan időre eltolják a Keleti pályaudvartól a Bosnyák térig futó szakasz építését.