Őrizetben a porcsalmai biciklist cserbenhagyó autós

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett a rendőrség egy 45 éves férfit, aki szombat este a gyanú szerint elgázolt egy ittasan kerékpározó férfit Porcsalmán, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott.
Vágólapra másolva!

Segítségnyújtás elmulasztása és halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vették őrizetbe azt a férfit, aki a gyanú szerint autójával halálra gázolt egy kerékpárost a 49-es főúton - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden. A 45 éves férfi szombat este a főút Porcsalma és Pátyod közötti szakaszán ütötte el kisteherautójával a sötétben előtte kivilágítatlanul, ittas állapotban kerékpározó férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi vezetője segítségnyújtás nélkül elhajtott, a kerékpáros holttestét csak másnap reggel találták meg.

A helyszíni szemle során lefoglalt anyagmaradványok alapján azonosították a gázoló gépkocsit, melyet hétfőn egy szamosangyalosi ingatlanon találtak meg a rendőrök.

Hétfőtől kezdődően három héten át országszerte fokozottan ellenőrzi a rendőrség a kerékpárosok felszerelését és ittasságát. Erről bővebben itt olvashat.