Több mint 2000 gyereknél függesztenék fel hiányzás miatt az iskoláztatási támogatást

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleménye szerint 2379 tanuló gyűjtött össze 50 igazolatlan órát november közepéig, esetükben a jegyző elrendelte az iskoláztatási támogatás felfüggesztését és a gyermek védelembe vételét.
Vágólapra másolva!

November 15-ig 2379 tanuló gyűjtött össze 50 igazolatlan órát - derült ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleményéből, esetükben a jegyzői gyámhatóság elrendelte az iskoláztatási támogatás felfüggesztését és a gyermek védelembe vételét.

A kormány 2010 augusztusában a családi pótlékot átalakította nevelési és iskoláztatási támogatássá, a pénz kifizetését pedig az iskoláztatáshoz kötötte. A szabályok szerint 10 igazolatlan óra után a jegyzői gyámhatóság figyelmezteti a szülőket, 50 igazolatlan óra után pedig felfüggeszti az iskoláztatási támogatás folyósítását.

A közlemény szerint november 15-ig 5474 gyerek gyűjtött össze 10 igazolatlan órát, közülük 2379 esetben a hiányzások száma eléri az 50 órát, 273 esetben már jogerősen megvonták az iskoláztatási támogatást.

A támogatást nem veszítik el az 50 órát igazolatlanul mulasztó gyermekek szülei - a folyósítást felfüggesztik. Az iskoláztatási támogatás felfüggesztésének időtartama alatt, az iskoláztatási támogatás a családtámogatási folyószámlán gyűlik. Kivételes, egyedi esetben a legrászorultabbak, azaz rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek a felfüggesztés időtartama alatt az iskoláztatási támogatás teljes összegét természetben kapják meg.