Feloszlatták a Jobbik kaposvári alapszervezetét

Vágólapra másolva!
Túl sok volt a probléma, ezért feloszlatta a párt kaposvári szervezetét a Jobbik országos elnöksége.
Vágólapra másolva!

Feloszlatta a Jobbik kaposvári alapszervezetét a párt elnöksége - értesült a Somogy online. Az indoklás szerint az elmúlt időszakban túl sok probléma és ügy kapcsolódott a csoporthoz. A legemlékezetesebb, hogy az önkormányzati választások előtt két választási lista került a választási bizottság elé. Az egyiket a pártvezetés szerint olyasvalaki adta le, akinek nem volt erre jogosultsága. Az illetőt az akkori megyei elnökkel együtt ki is zárták a pártból. A Jobbik országos vezetése szerint a megújuláshoz teljesen új alapokra van szükség a kaposvári szervezetben.

"Az új alapszervezet természetesen nem jelent teljesen új tagságot, de a régiek között akadtak, akik szembe mentek a pártvezetéssel, a párt érdekei ellen dolgoztak" - mondta a megyei lapnak, Varga Ildikó, Vona Gábor pártelnök elnöki stábvezetője.

A kaposvári alapszervezet több mint nyolcvan taggal működött, egy új létrehozásához három-négy ember szükséges. Az országos elnökség Kiss Tamást, a városi szervezet korábbi szóvivőjét, a Jobbik önkormányzati képviselőjét bízta meg az újjászervezéssel.