Levéllel bombázná a TASZ Orbánt az alkotmánymódosítás miatt

Vágólapra másolva!
A TASZ jogvédő szervezet a honlapján arra buzdít, hogy aki nem ért egyet a Fidesz azon javaslatával, amely korlátozná az Alkotmánybíróság jogkörét, küldjön egy e-mailt Orbán Viktor kormányfőnek és Lázár János frakcióvezetőnek. A civil szervezet segítségként egy formalevelet is közzétett.
Vágólapra másolva!

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő civil szervezet arra buzdít, hogy aki nem ért egyet a Fidesz azon javaslatával, amely korlátozná az Alkotmánybíróság jogkörét, küldjön egy erről szóló e-mailt Orbán Viktor kormányfőnek és Lázár János frakcióvezetőnek.

A civil szervezet honlapján segítségként egy formalevelet is közölt, amely arról szólítja fel a Fideszt, hogy vonja vissza a kezdeményezést. A formalevél elküldéséhez a felhasználónak annyit kell tennie, hogy megadja a saját e-mail címét, és kiválasztja, hogy előbb Orbánnak vagy Lázárnak küld-e levelet. A levélből nem derül ki a két politikus e-mail címe, mindössze annyi olvasható benne, hogy "címzett: Orbán Viktor"

Az Alkotmánybíróság (Ab) kedden alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót. Ezt követően Lázár bejelentette: kezdeményezte az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság hatásköréből. A 98 százalékos különadóról szóló szabályokat, amelyeket az Alkotmánybíróság kedden megsemmisített, változatlan tartalommal újra a parlament elé viszik.

A Fidesz válaszlépését bírálta több jogász szakértő, és még a jobboldali szimpatizánsok körében is érték kritikák. Még a baloldal kemény kritikájáról ismert Magyar Nemzet is vezércikkben bírálta a kormány lépését.