A nyomozás megszüntetését kérte a Főtáv-főnök ügyvédje

Vágólapra másolva!
Ügyvédje szerint ártatlanul tartják előzetes letartóztatásban a Főtáv Zrt. vezérigazgatóját, Kovács Lajost, ezért a nyomozás megszüntetését indítványozta. A vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött és ezzel mintegy 180 millió forintos kárt okozott.
Vágólapra másolva!

A Csepeli Hőszolgáltató Kft. megvásárlásával kapcsolatos ügyben a nyomozás megszüntetését indítványozza a Főtáv Zrt. vezérigazgatójának ügyvédje. Horváth Z. Péter ügyvéd szerint Kovács Lajos, a Főtáv vezérigazgatója ártatlan és nincs indok az előzetes letartóztatásra. Mint mondta, a szakértők szerint "törvényes és értékarányos" volt az ügylet, és már jóval Kovács Lajos "érkezése előtt szó volt a projektről".

Az ügyben nem volt döntési jogköre Kovács Lajosnak, ötvenmillió forint értékhatárt meghaladó döntéseket amúgy is csak az igazgatóság hozhat - tette hozzá a jogi képviselő, aki emlékeztetett arra, hogy maga a vezérigazgató fordult az ügyben az ügyészséghez.

A Budai Központi Kerületi Bíróság július 23-án rendelte el a különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben Kovács Lajos előzetes letartóztatását. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy magánszemély feljelentése alapján még májusban kezdett nyomozni, a vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy egy lakópark hűtő-fűtő rendszerére a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött és ezzel mintegy 180 millió forintos kárt okozott a cégnek.

A Főtáv Zrt. akkor korábban azt közölte: mindenben segítik a nyomozást, és már május 20-án bejelentést tettek a Fővárosi Főügyészségen, kérve az ügy kivizsgálását. A cég szerint, amikor a hűtlen kezelés gyanúja először felvetődött, Kovács Lajos kezdeményezésére független igazságügyi-könyvvizsgálói szakértőt kértek fel, hogy értékelje az üzleti konstrukciót. Ez a szakértői vélemény megerősítette a korábbiakat, miszerint a projekt vételára reális, a piaci viszonyoknak megfelelő.