Alapítványt hoztak létre Daróczi Dávid emlékére

Vágólapra másolva!
Cigány származású fiatalok oktatásának támogatásával fog foglalkozni az az alapítvány, amelyet Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő emlékére hoztak létre barátai. Az április 2-án öngyilkosságot elkövetett Daróczi temetését szerda délután tartják.
Vágólapra másolva!

Alapítványt hoztak létre a két hete elhunyt korábbi kormányszóvivő Daróczi Dávid emlékére egykori barátai, gimnáziumi osztály- és évfolyamtársai. A Daróczi József Közhasznú Alapítvány (az egykori kormányszóvivő eredeti neve Daróczi József volt - a szerk.) célja, hogy minden évben a budapesti Szent László Gimnázium tömegkommunikációs osztályába legalább egy tehetséges cigány származású fiatalt bejuttasson, majd számára négy éven át biztosítsa a tanulmányokhoz szükséges tárgyi és anyagi feltételeket.

Az alapítvány elnöke Papp László, a gimnázium tömegkommunikációs fakultációnak vezetője, Daróczi Dávid egykori osztályfőnöke. A kuratóriumba egy tagot a volt kormányszóvivői családja, egy másik tagot pedig a gimnáziumi baráti kör delegál. Reményeik szerint hozzájárulhatnak majd ahhoz, hogy a névadóhoz hasonlóan minél több tehetséges cigány származású fiatalból váljon a jövőben sikeres kommunikációs szakember.

A gimnáziumban - ahol Daróczi Dávid is tanult - van felszerelt tévé- és rádióstúdió, fotólabor és számítástechnikai eszközök. Az alapítvány segítségével bejutó fiatalok nem elsősorban ösztöndíjra számíthatnak, hanem kiegészítő oktatásra, szakmai gyakorlati lehetőségre.

Daróczi Dávid április 2-án éjszaka lett öngyilkos. Azt egyelőre nem tudni, mi vezetett az öngyilkossághoz. Szerda délután 14 órakor helyezik végső nyugalomra a csepeli temetőben.