Újabb gyanúsítottja lehet a pécsi egyetemi vesztegetésnek

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezeléssel gyanúsítják Repa Imre professzort, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatóját, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettesét a pécsi egyetemi vesztegetési ügyben - írja a Pécsi Újság nevű hírportál.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Újság nevű hírportál szerint hűtlen kezeléssel gyanúsítják a kaposvári Kaposi Mór Oktatókórház főigazgatóját, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettesét, Repa Imrét a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdasági főigazgatója és társai ellen indított nyomozással összefüggésben.

A pécsi regionális híreket közlő internetes lap értesülései szerint a professzort azért gyanúsítják hűtlen kezeléssel, mert a jelek szerint közreműködött egy fiktívnek tűnő tanácsadói szerződés megkötésében, amelynek az egyik gyanúsított, a PTE-s V. Bálint orvos tanársegéd volt a kedvezményezettje.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) sajtószóvivője a Pécsi Újságnak azt mondta, hogy a gyanúsítottak személyes adatairól, foglalkozási köréről az irodának nem áll módjában információkat közölni. Az MTI-nek hétfő este nem sikerült Repa Imrét telefonon elérnie.

Az NNI április óta folytat nyomozást a PTE gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben. Összesen huszonhárom ember ellen indult eljárás, közülük kilencen vannak előzetes letartóztatásban. Az érintettek között van a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, és az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének több képviselője is.