Biztonsági zár alá vették a Mal-vezér ingatlanjait

Vágólapra másolva!
Nem árverezik el, csak biztonsági zár alá vették Bakonyi Zoltán Mal-vezérigazgató ingatlanjait - olvasható a Magyar Nemzet honlapján.
Vágólapra másolva!

Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezérigazgatója ingatlanjainak zár alá vételéről október végén döntött a bíróság, majd a fellebbezési határidő lejártával a bírósági végrehajtó megkezdte az ingatlanok zár alá vételét - olvasható a Magyar Nemzet honlapján. A lap pénteki száma azt írta, hogy elárverezik Bakonyi ingatlanjait, de Kahler Frigyes, a Veszprémi Városi Bíróság szóvivője szerint erre csak akkor lenne lehetőség, ha jogerős ítélet születne az férfi elleni bírósági ügyben.

A vezérigazgatót tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják a vörösiszap-katasztrófa miatt. Bakonyit korábban őrizetbe vették, de a bíróság nem rendelte el az előzetes letartóztatását, szabadlábon védekezhet. Bakonyi vagyonát még október végén helyezte zár alá a bíróság, a vagyontárgyak az eljárásban bejelentett kártérítési igények fedezetéül szolgálnak: az állam eddig tízmilliárd, magánszemélyek 50 millió forint kárigényt jelentettek be.