MTI: Balul sikerült otthon szülés miatt előállították Geréb Ágnest

Vágólapra másolva!
Az MTI szerint előállították Geréb Ágnes felfüggesztett szülész-nőgyógyászt és három társát, miután segédkeztek egy otthon szülésnél, de az újszülöttet a mentőknek kellett újraéleszteniük. A rendőrség az előállítást nem erősítette meg, csak azt, hogy egy budai lakásból kórházba kellett szállítani, és újra kellett éleszteni egy otthon született kisbabát.
Vágólapra másolva!

Geréb Ágnes felfüggesztett szülész-nőgyógyászt és még három embert előállított a rendőrség, mert a XII. kerületben egy magánintézményben a gondjaikra bízott újszülöttet a mentőknek kellett újraéleszteniük - értesült kedden az MTI. Az MTI információja szerint a Gaál József utcában található úgynevezett születésház előtt az újszülött édesapja intett le egy mentőautót azzal, hogy a csecsemő meghalt, most próbálják az épületben életre kelteni.

Az MTI kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte: kedden érkezett egy bejelentés, miszerint a XII. kerületben, az Alma utca egyik házában feltehetően egy otthon végzett szülés során, a megszületett kisbabát újra kellett éleszteni. Az újszülött gyermeket és az édesanyját is kórházba szállították a rendőrség információi szerint. Az MTI úgy tudja, hogy a kórházban műtéti beavatkozásra volt szükség.

Az MTI szerint Gerébet és a szülés levezetésében közreműködő három társát a XII. kerületi rendőrkapitányságon előállították. Az előállításról a rendőrség nem nyilatkozott, csak annyit, hogy az ügy körülményeinek tisztázása még folyamatban van.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Független Hírügynökséggel azt közölte, hogy egy rohamkocsijukat kedden délután egy újszülötthöz hívták segítségül Budapest XII. kerületében. Az újszülött kisfiút a mentők légzés és elégséges vérkeringés nélkül találták, ellátását azonnal megkezdték. Az életmentésbe bekapcsolódott a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi és a koraszülött-mentő személyzete is. Az újszülöttet és az anyát kórházba szállították.

Korábban Geréb Ágnest az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével és más bűntényekkel vádolta meg. Nyáron a Fővárosi Bíróságon zajló per elsőfokú tárgyalásán két orvos szakértő azt mondta, hogy a munkájából felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos foglalkozási szabályszegést követett el, amikor még régebben egy szülés levezetésekor nem biztosította az újszülött újraélesztéséhez szükséges eszközöket. Geréb több esetben segédkezett otthon szüléseknél.