A Fidesz nem talált homoszexuálisokkal foglalkozó szakértőt

Vágólapra másolva!
A Fidesz és a KDNP arra hivatkozva nem vett részt a Sziget fesztiválon rendezett, pártok melegpolitikájáról szóló kerekasztal-beszélgetésen, hogy nem tudtak szakértőket találni. A Magic Mirror sátorban rendezett beszélgetésen mindhárom ellenzéki párt képviseltette magát.
Vágólapra másolva!

A Jobbik nem támogatja az azonos neműek házasságát és azt, hogy azonos nemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe, az MSZP és az LMP szerint biztosítani kell a melegek jogait - erről a pártok képviselői beszéltek szombaton Budapesten a Sziget fesztiválon.

A Magic Mirror sátorban rendezett kerekasztal-beszélgetésen a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt, mert közlésük szerint nem tudtak szakértőket találni. A Jobbik országgyűlési képviselője, Mirkóczki Ádám azt mondta, pártja szerint a házasság férfi és nő között létrejövő kötelék, amely a reprodukciót szolgálja.

"A Jobbiknak nincs melegpolitkája, alapvető koncepciójuk, hogy a szexualitás mindenkinek a magánügye, azt nyíltan propagálni veszélyes" - mondta Mirkóczki Ádám utalva a melegfelvonulásra, amely szerinte provokatív.

Török Zsolt, az MSZP esélyegyenlőségi ügyvivője szerint a melegek jogait biztosítani kell. Úgy véli, mára jogilag biztosított az azonos neműek számára a "kvázi házasságkötés". "Az együttélés módjában nem lehet különbséget tenni párok között" - tette hozzá.

Tordai Bence, az LMP országos választmányának szóvivője azt mondta, az LMP melegpolitikája nem öltött programszerű formát. Szerinte a melegek ügyéről őszintén kellene beszélni. Azt mondta, pártja támogatja, hogy az azonos nemű párok is fogadhassanak örökbe gyermeket.