Hatmillió forintot adtak Schmitt Pál Harley Davidsonjáért

Vágólapra másolva!
Hatmillió forintért kelt el Schmitt Pál 1942-es Harley Davidson motorkerékpárja egy jótékonysági árverésen. Schmitt az árvízkárosultak javára ajánlotta fel a muzeális, de működőképes motort.
Vágólapra másolva!

A 11. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztiválon, Alsóörsön mutattak be június 16-án Schmitt Pál Harley-Davidson WLA 42/A típusú, jelenleg is üzemképes, nagy értékű oldtimer motorkerékpárját, amelyet az országgyűlés elnöke a Duna Televízió jótékonysági aukciójára, az árvízkárosultak javára ajánlott fel. A licitálás 3 millió forintról indult és múlt pénteken fejeződött be. A legnagyobb, 6 millió forintos ajánlatot az ERSTE Leasing Autófinanszírozási Zrt. és a Fundamenta Lakáskassza Zrt. tette.

A szerdai ünnepélyes átadási rendezvényen Szekeres László, a Duna Televízió gazdasági alelnöke vette át a felajánlott támogatást. Schmitt Pál elmondta, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is csatlakozott az országos kampányhoz az árvízkárosultak megsegítéséért, és a sportolók 25 millió forintot gyűjtött a kampányhoz, további 25 millió forint értékben pedig természetbeni juttatásokkal járulnak hozzá a rászorulók támogatásához.