Elloptak egy üres érettségi bizonyítványt egy postáról

Vágólapra másolva!
Elloptak egy kitöltetlen érettségi bizonyítványt, ehhez hasonló már több mint tíz éve nem fordult elő. Az oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa külön rendelkezéssel érvénytelenítette a dokumentumot, amely egy postáról tűnt el.
Vágólapra másolva!

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár érvénytelennek nyilvánított egy érettségi bizonyítványt - derült ki a Hivatalos Értesítőben megjelent közleményből. Az [origo] érdeklődésére az államtitkárság közölte, nem névre szóló bizonyítványról van szó, hanem egy kitöltetlen dokumentumról. Azért kellett érvényteleníteni ezt az okmányt, mert a postai szállítás közben eltűnt, mielőtt a címzett iskola vezetői átvehették volna.

Brassói Sándor közoktatási főosztályvezető-helyettes szerint az iskola megrendelte a kitöltetlen érettségi bizonyítványokat a nyomdától, de amikor átvették a postán, észrevették, hogy össze van zúzva a csomag, és hiányzott is belőle az egyik dokumentum. Az iskola feljelentést tett - tette hozzá Brassói, aki azt nem tudta megmondani, hogy melyik iskoláról van szó.

A főosztályvezető-helyettes szerint ehhez hasonló eset nagyon ritkán fordul elő, legalább tizenkét éve nem volt rá példa.